Kunstnere i Her og der Mentor program 2019

EMILY ROBBINS forfatter, USA

AMR TAWFEEK, filmskaper, Egypt

MUGA/ MIKE ARPENTEUR kunstner, Belgia

IZABELA ŻOŁCIŃSKA kunstner Polen

YACHI SHIAN kunstner, Taiwan

RIC FRANCIS, fotojournalist, USA

ARAIZ MESANZA, kunstner og illustratør, Baskerland

ANAS SALAMEH, kunstner og animasjonskunstner, Syria

 

Kunstnere i Her og der programmet 2018 - 2019

 
 
lucia.jpg

lucia cristerna aragon

Lucia Cristerna Aragón er en kunstner som er påvirket av hennes meksikanske arv og hennes nåværende omgivelser i Norge. Hun arbeider hovedsakelig mellom veggmalerier, videoprojeksjoner, grafikk og tegning, hvor hun stiller spørsmål om grensene mellom sosiopolitiske forhold og myter og tro på tvers av kulturer. Hennes arbeider går fra intime etsninger som visuell poesi til storskala veggmalerier i offentlige rom.

www.lucia-aragon.com
Izabela Żółcińska

Izabela Żółcińska er en polsk kunstner bosatt i Norge siden 2013. Hun er utdannet ved kunstakademiet i Poznań, Polen. Żółcińska er interessert i «corporeality» som en forbindelse mellom organismer og uorganisk materiale. Spesifikt i de siste prosjektene har hun tolket fenomenet «migrasjon av væsker», ved å introdusere kapillær systemet som et visuelt språk. Gjennom en tverrfaglig tilnærming utforsker hun sensorisk oppfatning, kognitiv vitenskap, teknologi, anatomi, væske-mekanikk, hydrologi og arkitektur. I prosjekter benyttes ulike uttrykksformer som; tegning, broderi, skulptur og installasjoner/ installasjoner i offentlig rom. Hun har nylig jobet med land art installasjoner og gjennom dette møtet med norsk landskap i skala 1:1 (uten støtte av teknologi) har hun fornyet sin filosofi innen arbeid med begrepet "offentlig".

http://www.zolcinska.pl/en/izabela.jpg

itzelBW2.jpg

itzel esquivel

Itzel Esquivel er nylig basert i Oslo og tok sin kunstneriske utdanning ved The National Autonomous University of Mexico (UNAM) (UNAM) i 2017. Esquivels arbeider, skapt i ulike teknikker, reflekterer rundt minoriteter, mikropolitikk og vold, spesielt kjønnsrelatert vold fra hennes hjemlige trakter: Mexico City. Arbeidene avledet av denne refleksjonen, peker på motsetningene mellom offisiell historier og mikro-fortellinger; og i noen tilfeller fungerer de som et slags måleinstrument. Hun har deltatt på en rekke utstillinger, blant annet Portrait / Anti-Portrait (Kunstfakultet ved UNAM, ENPEG La Esmeralda, Mexico City, 2017), The Eleventh Edition of the Contemporary Art Biennial Puebla de los Ángeles (Puebla, Mexico, 2017), the Third Edition of the Contemporary Art Biennial CMUCH (Puebla, Mexico, 2017), the Tenth Edition of the Contemporary Art Biennial Puebla de los Ángeles (Puebla, Mexico, 2017), og hun har nylig blitt valgt ut til å være en del av Bienal Sur, Argentina 2019. Hennes arbeider har blitt publisert i La Jornada og Didasko Magazine.


https://itzelesquivel.squarespace.com/


araiz mesanza

Araiz Mesanza (1983 Baskerland / Spania) er en kunstner og illustratør. Hun har en 5 års BFA fra Basque University of Art, Bilbao og en 3 års spesialisering i illustrasjon fra kunst- og design senteret Escola Massana, Barcelona. Hun har jobbet som frilans illustratør siden 2009. I 2011 var hun med på å grunnlegge Ediciones Armadillo, et kunstner- og publiseringskollektiv som årlig utgir fanziner og andre publikasjoner. Etter å ha flyttet til Oslo høsten 2016, har Mesanza fortsatt å jobbe som selvstendig illustratør og billedkunstner. I det siste har hennes personlige prosjekter fokusert på å utforske forholdet til sine nye omgivelser, hovedsakelig gjennom naturen i form av tegninger, malerier og små installasjoner.

http://araiz.tumblr.com/araiz.jpg

anas.jpg

Anas Salameh

Anas Salameh er en palestinsk visuell, animasjons- og tegneserie kunstner. Han bor nå i Norge og har jobbet med en rekke utstillinger og arbeider i offentlig rom i Norge og andre steder. En av hans viktigste arbeider er en stor serie tegninger og bilder fra det daglige livet til Yarmouk-leiren i Damaskus. Bildene uten farger og laget med kaffegrut og andre dagligvarer. Salameh arbeider hovedsakelig med maleri og tegning, men også med installasjoner og arbeider i det offentlige rom. Et nylig arbeid er Fargelegg Ski med KORO.
jakub baloun

Jakub Baloun (b.1990, Tsjekkoslovakia) er en billedkunstner basert i Oslo. Han har jobbet med fotografi siden han var 10 år gammel og kombinerer sin store interesse for bilkultur og reiser med å utforske forbindelser. Det har ført til en rekke arbeider, som "Dear Life", hvor han fotograferer en serie hendelser i et kryss som førte til to år lang undersøkelse av relasjoner i Oslo. For tiden studerer han design på Westerdals og arbeider med et mobilt kunstnerresidens hvor han ønsker å sende ulike kunstnere på en reise til selvrealisering og indre fred.

jakubBW2.jpg